Je Maintiendrai krijgt kwaliteitswaarborg

Het einde van het jaar nadert en stichting Je Maintiendrai wil dit jaar niet afsluiten zonder melding te maken van dit heugelijke nieuws. Onlangs heeft onze stichting een kwaliteitscertificaat voor zorgboerderijen ontvangen van de Federatie landbouw en zorg.

De Federatie is een loket voor alle vragen over landbouw en zorg en verzamelt en verspreidt informatie. Ze hebben als doelstelling ‘te bewerkstelligen dat professionele en kwalitatief hoogwaardige zorg op boerderijen tot stand komt’. Met de groei van het aantal zorgboerderijen is er ook een toenemende behoefte aan een methode die de kwaliteit van zorg op een zorgboerderij zichtbaar en meetbaar maakt.

De Federatie heeft speciaal een kwaliteitswaarborg voor zorgboerderijen ontwikkeld omdat de kwaliteitssystemen- en criteria uit de ‘reguliere zorg’ niet zomaar te gebruiken zijn op een zorgboerderij. Dit keurmerk is de kroon op ons werk en toont aan dat cliënten op onze zorgboerderij goede begeleiding ontvangen.

In de voorbereiding heeft penningmeester Dick van Slochteren (foto links) de financiën geregeld en onze zorgcoördinator Christine den Bakker het papierwerk (foto rechts). We zijn zeer dankbaar voor het certificaat dat we hebben mogen ontvangen en we blijven werken aan een klimaat waarin de cliënt optimaal tot zijn recht komt.