Wat zijn onze activiteiten

Op Je Maintiendrai is veel mogelijk. Graag kijken wij met de cliënt wat een geschikte activiteit is. Als wij iets nog niet aanbieden, proberen we dat te realiseren als daar behoefte aan is. Momenteel is er veel werk in de tuin. Dat wil zeggen snoeien, harken, alles weer netjes maken voor de lente en de zomer. Er kan getimmerd worden en kunnen allerhande buitenklussen worden gedaan zoals het verzorgen van onze dieren! Binnen kunnen we schilderen, handwerken, creatief bezig zijn, puzzelen, koken, bakken. Ontspannen is ook belangrijk! Er is een “loungehoek” om te lezen of te praten en er zijn aparte kamers om te ontspannen.

Werkplaats

In de werkplaats maken we met elkaar nestkastjes, meubeltjes en nog veel meer. Hiermee leggen we zoveel mogelijk de verbinding tussen de omgeving, lokale producten en de verkoop hiervan in onze verkoopschuur.

Verzorgen van dieren

Onze schapen, geiten, kippen en andere dieren worden dagelijks verzorgd door onze cliënten. Welkom in de dierenweide, kippenhok en de vogel voliere.

In de natuur

Onder begeleiding van onze werkers kunnen onze cliënten aan de slag in de buitenlucht. We zagen haardhout, snoeien de bomen, maaien het gras en verzorgen het natuurgebied.

Ontspanning

Een uur niks ‘moeten’, rust en herstel daar gaat het dan om. Niks moeten zorgt voor ontspanning, en daarvoor hebben we leuke kamers ingericht.

Moestuin

Vind je het leuk om in onze moestuin te heerlijk tuinieren? We hebben diverse soorten groente en fruit gezaaid, waar we weer zelf in onze keuken gebruik van maken.

Schilderen

Is schilderen voor jou genieten en zit je vol van inspiratie. We bieden de mogelijkheid om je creativiteit te uiten en inmiddels hebben we al heel wat mooie werken in de boerderij hangen.

Groene vingers?

Samen aan de slag in de buitenlucht. Het verzorgen en onderhouden van de tuinen, we bieden veel mogelijkheden om buiten aan het werk te zijn.

Een ontspannen wandeling

Landgoed Morren is een rijksmonument bestaande uit het landhuis met een historisch park, een historische moestuin, een boomgaard en mooie lanen. De zorgboerderij is onderdeel van het landgoed en de omgeving is een natuurrijk pareltje, waar we graag ook met elkaar wandelen.

Dieren liefhebber?

Onze geiten, schapen, kippen en andere dieren worden dagelijks verzorgd door onze cliënten. Welkom in de dierenweide, kippenhok en de vogel voliere.