Gekleurd nieuws voor Je Maintiendrai
In de afgelopen periode heeft stichting Je Maintiendrai twee prachtige schilderijen ontvangen uit de vaardige handen van Rita Dokter en Anny Schoonderbeek. Anny schildert al vanaf 1990. Allereerst begon ze op textiel, vervolgens op zijde en daarna is ze gaan airbrushen, waarbij ze les heeft gehad van internationale meesters. Daar bleef het niet bij aangezien ze zich nadien nog heeft toegelegd op aquarellen en nu actief is met portretschilderijen. Haar toelichting op het schilderij “Laat de kinderen tot Mij komen” (rechts) luidt als volgt: “Jezus praat met kinderen van alle nationaliteiten en soorten. Zie maar: er zitten Chinese, Indiaanse, Afro-Amerikaanse, Zigeuners, minder begaafde kinderen en boze tieners. Het maakt Jezus niet uit, hij houdt van allemaal evenveel. De achtergrond is een landschap in Israel.”

Het andere schilderij is geschilderd door Rita Dokter. Rita’s vader schilderde vroeger als hobby en diende voor Rita als voorbeeld om in zijn voetsporen te treden. Ze begon 20 jaar geleden en zij volgde lessen bij Willem Bultman uit Oldebroek. Ondanks gezin, boerderij met melkkoeien, pensionpaarden, tuin en het zelf lesgeven in schilderen vond ze de tijd om het schilderij “de barmhartige Samaritaan” (links) te schilderen. Het antwoord op de vraag waarom dit thema door haar werd gekozen was: “Dit thema vond ik wel heel goed bij Jan van Werven passen”. Gezien haar achtergrond is het niet vreemd dat zij verder als specialiteit het schilderen van koeien heeft.

Vanaf heden is Dick van Slochteren (rechts) de nieuwe penningmeester. Als bestuurslid en vrijwilliger is Dick nauw betrokken bij de ontwikkeling van Je Maintiendrai en de stichting is dankbaar dat hij in deze functie de stichting verder wil ondersteunen.